Pai Gow – kom godt i gang med det kinesiske pengespil

penge pai gow

Pai Gow betyder på kinesisk ’Make Nine’ altså ’Lav ni/9’. Spillet minder en del om Baccarat, men det er meget mere kompliceret. De forskellige spiludtryk kan samtidig godt skabe meget forvirring. Pai Gow findes også som pokervariant.

Sådan foregår spillet

Spillet indeholder en bunke med dominobrikker, der alle bliver blandet sammen. Herefter bliver brikkerne inddelt i mindre bunker. Der skal være otte stakke med fire dominobrikker i hver stak. Disse stakke bliver på engelsk kaldt for ’Woodpiles’.

Spillerne placerer deres indsats.

Dealeren har fire terninger i et bæger, som han slår med. Resultatet af disse terninger bestemmer spillets udfald.

Nu kommer dominobrikkerne ind i spillet. Hver spiller vælger på skift en stak med brikker. Brikkerne skal nu fordeles i en høj og i en lav hånd. Det gælder for spilleren om, at slå dealeren med begge sine ’hænder’. Hvis du slår dealeren med begge dine hænder, så vinder du. Hvis du kun slå dealeren med den ene, så går fra spillet uden gevinster eller tab. Hvis ingen af dine hænder slår dealeren, så har du tabt spillet.

Når du skal matche dine brikker, så skal du starte med at kigge efter matchende par:

  •  Matchende12’er (kaldes “Teens”) – “Heaven”
  • Matchende 2’ere (kaldes “Deys” or “Days”) – “Earth”
  • Matchende 8’ere (kaldes “Yuns”) – “Man”
  • Matchende 10’ere (i 5-5 kombination, kaldes “Mooys”) – “Flower”
  • Matchende 6’ere (i 3-3 kombination, kaldes “Chongs”) – “Long”
  • Matchende 4’ere (i 2-2 kombination, kaldes “Bons”) – “Board”
  • Matchende 11’ere (kaldes “Foos”) – “Hatchet”
  • Matchende 10’ere (i 4-6 kombination, kaldes “Pings”) – “Partition”
  • Matchende 7’ere (i 1-6 kombination, kaldes “Tits”) – “Long Leg 7”
  • Matchende 6’ere (i 1-5 kombination, kaldes “Looks”) – “Big Head 6”

Sådan vinder du

For at vinde skal du skabe to hænder ud af de fire dominobrikker, du har fået tildelt af dealeren. Disse to hænder skal begge kun slå dealerens hænder. Det sværeste ved Pai Gow er at lære de forskellige kombinationer at kende, så man kan finde ud af at sammensætte brikkerne og hænderne.

For at regne brikkernes værdi ud, så lægger du antallet af prikker på brikkerne sammen. På samme måde som i Baccarat, så gælder det, at hvis pointene går over 9, så er det det andet ciffer, der bestemmer, hvor mange point du har. Hvis du har 15 point med dine brikker, så har du altså fem point. På samme måde som i Baccarat er den laveste hånd altså på 0, mens den højeste hånd er på 9 point. Der er dog nogle brikker, der har et antal af røde prikker, hvor pointene derfor kan komme over 9 point. Med disse røde brikker har du mulighed for at vælge mellem to udfald, hvor meget brikkerne skal være værd. Her vælger du selvfølgelig det udfald, der passer bedst.

Læs også: Vores anmeldelse af Casino.dk

Øvelse gør mester

Selvom en stor andel af Pai Gow bliver afgjort ved held og tilfældigheder, så gør det ikke noget dårligt for dig med lidt øvelse. Det bedste du kan gøre, det er at sætte dig ned og øve spillet. Hvad end du så sidder med sæt fysiske dominobrikker, eller om du finder et sted online. Hvis du kan finde et sted, hvor du kan øve dig gratis, så ville det være en fordel.

På YouTube kan du finde en masse forskellige videoer, du kan bruge til at blive bedre til at spille og forstå Pai Gow.