Martingale – system til roulette med dobbelt op

martingale

Martingale strategien er en af de mest populære strategier til både Blackjack og Roulette. Strategien stammer oprindeligt fra Frankrig, men er i dag kendt hele verdenen over.

Det går strategien ud på

Strategien går i alt sin enkelhed ud på, at man fordobler sin indsats efter et tab. Det lyder måske ikke logisk for alle, men det er fordi, man forsøger at dække over tabene med sine vundne runder.

Denne strategi er kun til 50/50 væddemålene, altså de væddemål der giver pengene dobbelt igen. Det er de væddemål som f.eks. rød/sort, lige/ulige og høje/lave tal.

De væddemål hvor der er 50 % chance for, at du vinder.

Et eksempel:

Du satser 1 krone på rød, og kuglen lander på sort. Du har tabt. Du satser nu 2 kroner på rød. Kuglen lander på rød, og du har vundet. Du har altså i alt satset 3 kroner og vundet 4 kroner. Du har altså vundet mere, end du har tabt.

Når du har vundet, så skal du tage gevinsterne til dig, og satse det samme lille beløb, du startede med. Det vil sige, at du i dette tilfælde skal satse 1 krone igen.

Det letteste er helt sikkert, hvis du beslutter dig for inden f.eks. en farve, og så kun satser på denne farve. Der er lige stor chance for rød og sort ved hver runde, men hvis du hele tiden skifter, så vil du blive mere irriteret over, at du ikke valgte den anden farve. I denne strategi bør man altså holde sig til den samme farve eller blot det samme væddemål hver gang – uanset om du vinder eller taber.

Vi testede strategien

Vi testede selv strategien på online roulette. Vi satsede først 10 kroner på rød, og kuglen landede på sort. Vi satsede efterfølgende 20 kroner på rød, som strategien fortæller os, at vi skal gøre. Kuglen landede på rød, og vi havde derfor vundet 40 kroner. Vi havde indtil videre satset i alt 30 kroner og vundet 40 kroner. Vi havde altså 10 kroner i overskud. Indtil videre, så fungerer strategien altså for os.

Vi tog pengene til os, og satsede nu igen de oprindelige 10 kroner på rød igen. Vi tabte, og satsede efterfølgende igen 20 kroner. Vi tabte igen, hvilket betyder, at vi nu skal satse 40 kroner. Kuglen landede på rød og vi vandt i alt 80 kroner, hvilket bragte os tilbage med plus på kontoen.

I vores tilfælde virkede strategien altså. Der er dog ingen garantier, og hvis der kommer for mange nederlag i træk, så kan man til sidst ende med, at man ikke har nok penge at satse til at dække tabet ind. Du skal hele tiden fordoble indsatsen ved tab, og det kan altså ende med at blive nogle store beløb.

Vi fortsatte et stykke tid med strategien og efter nogle gange, havde vi 190 kroner i overskud. Det er ikke en strategi, hvor du vinder store beløb, men hvor din pulje stille og roligt med små beløb efterhånden stiger. Vi røg op på 180 kroner, så ned på 150 kroner og helt ned på 110 kroner igen, før vi så endte oppe på 190 kroner. Det går altså meget op og ned.

Strategiens udfald: Succes eller fiasko

Fordi vi havde så meget succes, så valgte vi at fortsætte lidt mere med strategien, og det skulle vi ikke have gjort. På et tidspunkt havde vi tabt så mange gange i træk, at vi var gået fra de oprindelige 10 kroner i indsats til 640 kroner på en indsats. Dette fordi vi jo hele tiden skulle fordoble vores indsats efter et tab. Det er altså rigtig mange penge vi til sidst skulle satse, langt flere penge, end de fleste har lyst til at satse på et enkelt spin.

Vi synes helt sikkert, at strategien er sjov, og at det er værd at prøve, men vi vil også understrege, at der ingen garantier er. Du kan sagtens tabe igen og igen, som vi endte med at gøre.

Det vigtigste må helt sikkert være at stoppe i tide. Hvis vi havde stoppet, mens det gik godt, så kunne vi gå fra spillet med 190 kroner. I stedet så endte vi med at tabe mere end vi vandt, samtidig med at der skulle meget store indsatser til for at dække vores tab.

Hvis du selv vil forsøge dig med Martingale strategien, så bør du vælge et beløb du maks. Vil spille for, og så bør du måske også vælge et beløb, du vil være tilfreds med at vinde. Når du vundet dit mål, så stop og vær glad for din gevinst.

Vær opmærksom på..

Selvom sort har vundet 10 gange i træk, så er chancen hver eneste runde lige stor for, at det bliver rød som sort, der vinder. Chancen for at kuglen lander på sort er ved hvert eneste runde 50 %, uanset hvor mange gange kuglen har ramt sort.

Du har altså altid lige store chancer for både at vinde og tabe, og heldet er en faktor, du ikke kan styre.

Afprøv strategien i en for sjov-funktion

Vi var ikke helt villige til at stole blindt på strategien med vores penge, så vi startede altså med at afprøve strategien i en for sjov-funktion. Heldigvis, så var de penge vi tabte bare fiktive penge. Hvis du godt kunne tænke dig at prøve kræfter med Martingale, så anbefaler vi, at du gør det samme.

For det første så kan du få en fornemmelse af strategien, og hvordan den fungerer. Husk at holde øje med startbeløbet for de fiktive penge, så du kan se om du er i plus eller minus i forhold til det beløb, du startede ud med.

Hvis strategien skulle gå hen og lede dig til det ene tab efter det andet, så er det heldigvis fiktive penge, du har tabt.

Læs også: Vores anmeldelse af Drueck Glueck

Her kan du afprøve Martingale

For at kunne afprøve Martingale-strategien, så skal du finde et sted, hvor du kan spille Roulette. Du kan heldigvis spille roulette rigtige mange steder. Der findes både den computeranimerede version af roulettehjulet, og så kan du mange steder også spille det i Live version.

Prøv Roulette og Martingale hos: